Yumurtalık Vestel Laptop Tamir

Çok hızlı işlem yapma özelliğine sahip, büyük bilgileri çok küçük alanlarda saklayabilen ve istendiğinde bu bilgilere çok kısa zamanda ulaşabilen, elektrikle çalışan Elektronik bir cihazdır. yumurtalık vestel laptop tamir Program çalıştırmaya yarayan bir makine de denilebilir. Bilgisayarlar ayrı işlevleri olan bir çok parçadan meydana gelmiştir ve bu parçaları yönetmek bilgisayarda bulunan özel programlar vasıtasıyla gerçekleşir. Bu programlara "İşletim Sistemi" adı verilir.

Aritmetik ve mantıksal ve işlemleri yapabilen ve yaptığı işlemlerin sonucunu saklayabilen ve istenildiğinde geri getiren, çeşitli aritmetik ve mantıksal işlemler yapabilen elektronik bir cihazdır. Haber, Bilgisayar; kullanıcıdan aldığı verilerle aritmetik ve mantıksal ve işlemleri yapabilen ve yaptığı işlemlerin sonucunu saklayabilen ve istenildiğinde geri getiren, elektronik bir cihazdır. yumurtalık vestel laptop tamir Bilgisayarın elektronik kısmına donanım (hardware), program kısmına ise yazılım (software) denir.



 yumurtalık vestel laptop tamir


Bilgisayarın Çalışma Yapısı 4 Ana Başlık Altında Toplanabilir

yumurtalık vestel laptop tamir

1. Bilginin Girişi : Bilgisayara dış ortamdan veri girilmesini sağlayan birimlerdir. (Giriş birimleri: Klavye, mouse, kamera, scanner, fax-modem vb.)

2. Bilginin Saklanması: Bilgilerin kalıcı ya da geçici olarak saklandığı ortamlardır. Üzerine kaydedilen bilgileri kalıcı olarak saklayan bellek Sabit Disk (Harddisk) tir. Disket, CD, Data kartuşları depolama birimine örnek olarak gösterilebilir. Ram, Rastgele erişilebilir bellektir. Bu belleğe kalıcı olmayan bellek de denir. Elektrik kesildiğinde ya da bilgisayar kapatıldığında ram bellekteki veriler silinir. Giriş biriminden girilen veriler önce Ram belleğe gelir. yumurtalık vestel laptop tamir Daha sonra CPU verileri ihtiyaç duydukça buradan alarak işler. CPU içinde işlenen veriler yine Ram Belleğe gider. Daha sonra Ram bellekten Çıkış Birimine aktarılır. (Hafıza: Harddisk, disket, cd-rom vb.)

yumurtalık vestel laptop tamir



 yumurtalık vestel laptop tamir


3. Bilginin İşlenmesi: Merkezi İşlem Birimi (CPU): Bilgisayarın beynidir. Bilgisayar içindeki bütün işlemler CPU’da yapılır. Yani giriş biriminden girilen veriler CPU içinde işlenir ve Çıkış birimine aktarılır. (Beyin: Merkezi işlem birimi-Central Processing Unit-CPU)

4. Bilginin Çıkışı: Bilgisayar ortamında işlenen verilerin dış ortama aktarılmasını sağlayan birimlerdir. yumurtalık vestel laptop tamir (Çıkış birimleri: Monitör/ekran, Printer/yazıcı, plotter/çizici, modem)

Bilgisayarın Ana Donanım Birimleri
- Anakart,
- İşlemci (CPU),
- RAM,
- Harddisk(Sabitdisk),
- Ekran Kartı,


Bilgisayarın Çevre Birimleri:
- Fare(Mouse),
- Klavye,
- Monitör, yumurtalık vestel laptop tamir,
- CD-ROM,
- Modem,
- Yazıcı (Printer),
- Scanner(Tarayıcı), yumurtalık vestel laptop tamir,
- Güç Kaynağı(Power Suply),



 yumurtalık vestel laptop tamir


Bilgisayarların Kullanım Alanları Nelerdir ?
Kişisel Amaçlı Kullanım
Haberleşmede Bilgisayarların Kullanımı( yumurtalık vestel laptop tamir)
Araştırma ve Mühendislik Alanlarında Bilgisayar Kullanımı
Bilgisayarların Eğitim’de Kullanımı
Eğlence Amaçlı Bilgisayar Kullanımı( yumurtalık vestel laptop tamir)
Başlıkları altında toplayabiliriz.

İlk Bilgisayar
İnsanoğlu M.Ö. 3000 yıllarında pahalı alişverişin başlamasıyla sayma işlemine ihtiyaç duydu. M.Ö. 2600 yılında ise bu işlemlerde kullanılmak üzere abaküs adı verilen hesaplayıcılar bulundu., Abaküs bilgisayarın (computer) atası sayılır. Daha sonra bu alanda yapılmış çok sayıda mekanik aygıt bilgisayarın bugünkü haline gelmesine neden olmuştur.

1937 yılında IBM adına çalışma yapan Harward üniversitesi hocalarından Howard Aiken ve Browne’un geliştirdiği Mark1 ilk defa olarak insan müdahalesi olmaksızın çalışan sayısal otomatik bilgisayar olma ünvanını elde etti. ( yumurtalık vestel laptop tamir) Mark1 adlı bu makine delikli kağıt şeritle çalışan dört işlemi yapabilen verilen değerleri karşılaştırabilen depoladığı bilgileri kullanabilen bir makineydi.

1945 yılında tamamen elektron lambalarından oluşan ENİAC adlı ilk elektronik bilgisayar Pennsy Ivania üniversitesi araştırmacıları yaptılar. ENIAC, 30 ton ağarlığında, 20,000 vakum tüpünden oluşan dev bir makineydi.

1945-59 yılları arasında geliştirilen bilgisayar, transistorlu elektrik lambalı bilgisayarlardır (1. kuşak).
1959-64 yılları arasında geliştirilen bilgisayar, transistorlu bilgisayarlardır (2. kuşak).
3. Kuşak bilgisayarlar ise, 1964-70 yılları arasında entegre devreli bilgisayarlardır. ENIAC dahil bütün bilgisayar aygıtlarının amacı verileri işlemekti. Veri işlemek (data processing): verileri (input) almak ve üzerinde değişik işlemleri yapmak. Ardından da çıktı (output) olarak ekranda ya da kağıt üzerinde sonucu vermekti.



 yumurtalık vestel laptop tamir


Türkiyede Kullanılan İlk Bilgisayar Nedir?
Türkiye 'de bilgisayar kullanımı, Karayolları Genel Müdürlüğünde, 1960 yılında hizmete giren ve yaklaşık 12 yıl kullanılan IBM-650 Data Processing Machine" ile başlamıştır. Tarihi sistemin ilginç bazı özellikleri :

· Birinci nesil, lambalı olması, · Her biri 10 karakter ve 1 işaretten oluşan 2000 sözcüklük Tambur bellek bulunması, · Dakikada 78000 toplama-çıkartma, 5000 çarpma ve 138.000 mantıksal karar verebilme özelliği, · Delikli kart ile bilgi girişi yapılması, yumurtalık vestel laptop tamir · Özel kablolarla bağlanan kontrol paneller ile delikli kart irtibatı, · Okuma 200, Delme / Yazma 100 kart / Satır dakika hızında olması · Assembler ve Fortran 'ın özel programlama dilleri kullanımı (SOAP-FORTRANSIT)

yumurtalık vestel laptop tamir
0538 827 01 01

Hemen Ara